Photo
Ellen & Marijn
Lief Dagboek 2018
CSS - The Complete Guide-cursus afgerond / 24 november 2018
CSS - The Complete Guide Logo

CSS staat voor cascading style sheets en dit gaat vooral over de opmaak en het uiterlijk van web-pagina's.

Deze maand ben ik begonnen aan de cursus CSS - The Complete Guide (incl. Flexbox, Grid & Sass) op Udemy.com, en vandaag heb ik de cursus afgerond. Ik deed deze cursus als 30 Day Challenge, dus ik heb het ruim binnen de tijd gehaald (ondanks de trage start door de lan-party aan het begin van deze maand). Volgens het certificaat dat ik na afloop heb gekregen ben ik er 22,5 uur mee bezig geweest.

Ik wist al best wel wat van CSS, maar deze cursus heeft op sommige punten mijn kennis aangevuld. Hier en daar heb ik wat oplossingen geleerd die een stuk eleganter zijn dan wat ik voorheen maakte, dus het was een nuttige cursus. Een verbeterpunt voor mijzelf is om voortaan toch weer aantekeningen te maken. De cursus heeft na de meeste hoofdstukken wel een samenvatting, maar daar staan toch net andere zaken in dan ik zelf opgeschreven zou hebben.

Nieuwste ep van Blackbriar ontvangen / 16 november 2018

Een maand geleden heb ik de nieuwste ep van Blackbriar - We'd Rather Burn al digitaal ontvangen, maar vandaag kreeg ik de fysieke, gesigneerde cd in de brievenbus.

Landal party / november 2018

Het eerste weekend van november zit ik samen met Ferdinand en Martijn op Landal Heideheuvel om een heel weekend lang computergames te spelen. Ferdinand weet gratis wifi te regelen als blijkt dat we voor de negentiende keer in Landal Heideheuvel overnachten.

We spelen dit weekend allerlei games, maar het meeste tijd gaat zitten in Diablo III, waar we alledrie vanaf het begin coop doorspelen tot level 70.

Concert van Kobra and the Lotus / 20 november 2018

Vandaag ga ik helemaal alleen naar een concert van Kobra and the Lotus. Eigenlijk ga ik naar vijf optredens, want Kobra and the Lotus treedt op als onderdeel van de Female Metal Voices Tour 2018. De andere bands zijn Martyrium, Ignea, Skarlett Riot en The Butcher Babies.

Onderdelen voor mijn desktop computer / oktober 2018

Mijn desktop computer wordt steeds ouder en trager, dus het wordt tijd om een nieuwe computer te kopen. Een aantal onderdelen van mijn huidige computer zijn nog goed te gebruiken, dus ik besluit om nieuwe onderdelen te kopen en die te combineren met mijn huidige kast en optische drives.

Concert van Laura Macrì / 15 april 2018

Ik ga vandaag alleen naar Luxor Live voor een zondagmiddag-concert van de Laura Macrì.

Concert van Lady Gaga / januari 2018

Vandaag gaan we naar het concert van Lady Gaga in de Ziggodome. Op weg naar Amsterdam stoppen we bij Van der Valk in Breukelen om wat te eten. We zijn gelukkig vroeg, want we kunnen gelijk aan tafel terwijl na ons de rij met wachtenden steeds langer wordt.